IMG 4842
Ergotherapie: weer grip op uw dagelijks leven
IMG 4829

Bij ergotherapie draait alles om activiteiten.

Door lichamelijke veranderingen (zoals pijn, krachtsverlies of vermoeidheid) of veranderingen in het denken (zoals een verminderde concentratie, een verminderd geheugen of overgevoeligheid voor prikkels) kan het soms moeilijker zijn geworden om bepaalde activiteiten naar tevredenheid uit te voeren.

U kunt hierbij denken aan:

  • wassen en aankleden
  • het op tijd innemen van medicijnen
  • het klaarmaken van een maaltijd
  • het uitvoeren van huishoudelijke taken
  • het doen van boodschappen
  • het bezoeken van vrienden/familie
  • sporten en het uitvoeren van hobby’s
  • werken

Als ergotherapeut kijken we samen wat er veranderd is en hoe wij dit kunnen verbeteren.

Het kan zijn dat u bent geholpen bij het aanleren van een nieuwe manier of het gebruik van een hulpmiddel. Soms kan juist het aanpassen van de woning of omgeving helpen om de activiteit weer makkelijker of zelfs veiliger uit te voeren.

Omgaan met verminderde energie

Soms is het niet de activiteit die moeilijker gaat, maar is het vooral lastig om de juiste balans te vinden tussen alle activiteiten bij elkaar. Als ergotherapeut help ik u om meer inzicht te krijgen in waar de energie aan op gaat en hoe u zuiniger om kan leren gaan met de energie die u heeft.

Valpreventie
In 2023 moesten in totaal 112.000 65-plussers naar de SEH door een val. 3 op de 4 personen waren ernstig gewond. De meeste mensen hadden verwondingen aan hun hoofd en hersenen of een breuk in hun heup of pols. 47% van deze valincidenten vonden plaats in en om huis. Deze ongevallen zijn vaak te voorkomen met simpele aanpassingen en hulpmiddelen.

IMG 4813
Beweging is de sleutel
tot een vitaal leven...
Plaisierinbeweging

Hersenletsel en cognitieve revalidatie

Jaarlijks krijgen zo’n 140.000 Nederlanders te maken met hersenletsel. Dit leidt vaak tot een duidelijke scheiding in het leven: vóór en ná het letsel. Het leven moet opnieuw worden vormgegeven, wat grote veranderingen met zich meebrengt.

Onzichtbare gevolgen
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) veroorzaakt vaak onzichtbare klachten, zoals concentratieproblemen, overgevoeligheid voor prikkels, geheugenverlies en moeite met plannen en organiseren. Hoewel deze gevolgen van buiten niet zichtbaar zijn, kunnen ze het dagelijks leven sterk beperken.

Plaisier In Beweging biedt deskundige begeleiding bij veranderde of beperkte cognitieve functies door NAH. Met jarenlange ervaring in revalidatie wordt gewerkt aan herstel of effectieve manieren om ermee om te gaan.

Contact

Heeft u vragen, wilt u meer informatie over onze behandelingen, of direct een afspraak maken? Ons team staat voor u klaar. Wij helpen u graag verder met deskundig advies en persoonlijke zorg.

U kunt ons bereiken via de onderstaande contactgegevens:

E: info@plaisierinbeweging.nl
T: 0187-612161 

Stel een vraag